Ωραίος ως ... Μακεδονομάχος αλλά και Μεγάλος Μαουνιέρης

“Προκαλειται από κάτι πολύ μεγάλη αντίδραση κατα της κυβέρνησης (δεν λέω αν κάνουν λάθος, γιατι δεν μπορεί να συμβει αυτο), αμέσως διαχέεται στον τύπο το γνωστό παραμύθι: ο πρωθυπουργός επήρε τα άρματα, φοράει την στολή του ελληνος ήρωος, κατά προτίμηση μακεδονομάχου, διπλοσταυρωτά τα φισέκια, αλλά και περικεφαλαία (γιατί ο Κολοκοτρώνης πιο μάγκας ήταν;) ...






... ωραίος ως Ελλην που θα έλεγε και ο ποιητής για αυτόν τον νέο Μπολιβάρ που έχουμε την τιμή να αναπνέουμε τον ίδιο αέρα μαζί του.
Κουρνιακτό επκρατεί στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του Μαξίμου, και είτε αποδίδει δικαιοσύνη τσακίζοντας τους σφάλαντες υπουργούς που τιμωρούνται επειδή δεν αντελήφθησαν οτι η συμφωνία του στο λάθος που έκαναν ήταν για να δεί αν θα καταλάβουν οτι είναι λάθος και συνεπώς να μη το κάνουν, ή μαζεύοντας ομάδα βαθυστόχαστων παραδίπλα κοιμωμένων, ανατρέπει το λάθος που πάντως δεν μπορουσε να έχει γίνει χωρίς την έγκριση του, με μια σπαθιά, όπως ο Μεγαλέξανδρος τους ενοχλητικούς κόμπους, υπό τον ήχο εμβατηρίου απο χωρωδία εξαπτερύγων με πρώτο μπουζούκι τον Χρύσανθο και στα κρουστά τον Κρανιδιώτη ή ακόμα υπό τους ήχους αυτού του μυστηριώδους άσματος των απελπισμένων Βαλκυριών, που μάλλον αφορά την κατάσταση της τηλεφωνίας στην Ελλάδα πριν ο Αρχηγός φερει την Ανοιξη και εκεί.
Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο φωτεινός παντογνώστης, αλλά και ο Αυτοκράτορας, ο αδελφός της Αννας της Κομνηνής που κατανικά τα στίφη των Νορμανδών που απειλούν την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα ο Σούπερ Γκούφη και ο Κύρος Γρανάζης, όλα σε ένα, κυρίως όμως είναι ο Μεγάλος Τιμονιέρης και ας ταιριάζει στην περίπτωση μας περισσότερο το Μεγάλος Μαουνιέρης. Τον δοξάζουμε και τον ευγνωμονούμε ...”



Δημοφιλείς αναρτήσεις