Συγκλονιστικό! Θύματα επιθέσεων με οξύ χαμογελούν στην κάμερα

“Πέντε κοπέλες που επιβίωσαν από επίθεση με οξύ και κατέληξαν να κρύβονται από τον κόσμο για χρόνια - από ντροπή και απόγνωση για την κατάσταση στην οποία είχαν βίαια περιέλθει - ενώνονται σε μια φωτογράφιση που αποτελούσε γι'αυτές όνειρο ζωής.




Η εικοσιδυάχρονη Rupa (με το λευκό φόρεμα) ήθελε πάντα να γίνει σχεδιάστρια μόδας, αλλά πίστευε ότι η επίθεση έξι χρόνια πριν, είχε καταστρέψει αυτό το όνειρο.

Σήμερα, με τη βοήθεια των φίλων της στο κέντρο αποκατάστασης Chhanv Center στο Νέο Δελχί, το όνειρο για τη δική της συλλογή πραγματοποιήθηκε.


Και με τη βοήθεια ανθρώπων από όλο τον κόσμο, η Rupa ίσως σύντομα καταφέρει να ανοίξει το δικό της κατάστημα ρούχων, στο οποίο θα έχει την ευκαιρία να προσλάβει άλλες κοπέλες-θύματα επιθέσεων.


Οι κοπέλες που απεικονίζονται, έγιναν σταδιακά και με πολλή υποστήριξη από το κέντρο, ακτιβίστριες ενάντια στο πρόβλημα των επιθέσεων με οξύ.


Είναι επικεφαλής της εκστρατείας Stop Acid Attacks που μάζεψε 27,000 υπογραφές για την μείωση των πωλήσεων προϊόντων με οξύ, ενώ ασκήθηκε πίεση στην κυβέρνηση της Ινδίας η οποία πέρασε νόμο για ποινικοποίηση των επιθέσεων.


Επιπλέον, το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας διέταξε τον έλεγχο των πωλήσεων οξύ στη χώρα.


Υπολογίζεται ότι περίπου 15,000 άτομα, με το 80% αυτών να είναι γυναίκες πλήττονται κάθε χρόνο από παρόμοιες επιθέσεις.


'Ενα ποσοστό 40 – 70 % είναι κάτω των 18 ετών ...”


Δημοφιλείς αναρτήσεις