Στρατηγική κερδοφορίας και στρατηγική προστασίας του κεφαλαίου

“Το Σαββατοκύριακο θα ετοιμάσω κάποια διαγράμματα για να δείτε με πόσους πολλούς τρόπους η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ είχε προβλέψει πως το 1210 για τον ΓΔ, θα ήταν η αφετηρία ενός κύματος για πολύ χαμηλότερες τιμές. Υπενθυμίζω πως είχε ειπωθεί τo "νουμεράκι κλειδί" του πτωτικού momentum (και το κυριότερο χωρίς άλλα νούμερα και σενάρια), καθώς το είχαμε γράψει πολύ έγκαιρα σε 2 άρθρα στο Euro2day και στη συνέχεια και στο MarketNews.



Εκτός από τους φίλους που έχουμε συχνότερη επικοινωνία και έχουμε εμπλακεί από κοινού στην παρακολούθηση του ΧΑΑ και άλλων προϊόντων, ελπίζω και άλλοι φίλοι που απλά διαβάζουν και παρακολουθούν να πήγανε ταμείο με το short, ή τουλάχιστον να μειώσανε θέση... ώστε να βελτιώσουνε τιμές κτήσης τους.
Το λέω αυτό για την πώληση όσο πιο διακριτικά μπορώ, γιατί δυσκολευόμαστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να εξηγήσουμε στον Έλληνα επενδυτή, μέσω σεμιναρίων και συναντήσεων, πως το χρηματιστήριο έχει και τη λέξη "ΠΩΛΗΣΗ" ...που μπορεί να έχει ουσία είτε ώς στρατηγική κερδοφορίας, είτε ως στρατηγική προστασίας του κεφαλαίου, και πως δεν υπάρχει μόνο η έννοια του "ΑΓΟΡΑΖΩ και κάνω διακράτηση μέχρι δευτέρας παρουσίας".
Υπάρχει όμως πολύ μεγάλη βελτίωση, ιδιαίτερα σε φίλους μεγαλύτερης ηλικίας που άρχισαν μέσω της κουραστικής επανάληψης ...να αντιλαμβάνονται επιτέλους το χρηματιστήριο σαν "παιχνίδι" δύο (και όχι μίας μόνο) ...κατευθύνσεων.
Οι πιο νεαροί φίλοι (που δεν έχουν το παλαιό απωθημένο, σύνδρομο του μετόχου) είναι πιο τσακάλια, ...shortάρουν κιόλας.
Αλλά εντάξει... ένα βήμα τη φορά. Είμαστε σε καλό δρομο...”


Δημοφιλείς αναρτήσεις