Οι κρατιστές συνεχίζουν να κάνουν πάρτυ στις πλάτες μας

“Το «παράπλευρο ατύχημα» της κυβερνητικής πολιτικής, η εξόντωση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η συρρίκνωση της τραπεζικής χρηματοδότησής του (-3,5% τον Ιούνιο), η δημιουργία νέας γενιάς ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου (χρέη του δημοσίου ύψους 4,6 δις μόνο μέσα στο 2014) και η εξωφρενική εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που αυξάνει την καθυστέρηση της επιστροφής του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις από τους δύο στους τρεις μήνες, είναι τα τελευταία επεισόδια του έργου.



Η συρρίκνωση των επενδύσεων και των εξαγωγών το φυσιολογικό αποτέλεσμα. Το δε υπουργείο Οικονομικών πανηγυρίζει γιατί έκανε λάθος στον υπολογισμό της βεβαίωσης του φόρου ακινήτων (αυτόν που στηρίζεται σε πλαστές «αντικειμενικές αξίες»), που θα είναι υψηλότερος απ’ ότι υπολόγιζε.
Τι θα εισπράξει θα το δούμε.
Την ίδια ώρα προχωρούν χιλιάδες νέες προσλήψεις (1660 αορίστου χρόνου στη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΕΗΕ, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και στις Οδικές Συγκοινωνίες) στις ΔΕΚΟ. Στη ΔΕΗ προσλαμβάνουν μάλιστα αφού η κυβέρνηση ψήφισε ότι στη μικρή ΔΕΗ κανείς δεν θα απολύεται μέχρι το 2020 ακόμα κι αν οι θέσεις είναι μη παραγωγικές.
Συνεχίζεται επίσης η πρόωρη συνταξιοδότηση των πελατειακών στρατών με πλασματικά έτη σύνταξης στα 50 και 55. Τα 2,8 εκ. συνταξιούχων φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά ...
Η κυβέρνηση –την ώρα που ασκείται αυτή η πολιτική- ασχολείται με το αν η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα γίνεται στας Αθήνας ή στα Παρίσια ή δε αντιπολίτευση συνεχίζει τις ανέξοδες και άνευ αξίας μνημονιο-θηρικές της φωνασκίες.
Κανείς δυστυχώς, εκτός από τη δική μας φωνή, δεν λέει το αυτονόητο, ότι ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα δεν αντέχει το βάρος αυτού του κράτους.
Κι ότι όσο εξοντώνεται υπό το βάρος της υπερφορολόγησης και του στραγγαλισμού της ρευστότητας, τόσο η χώρα θα παραμένει παγιδευμένη στη μαζική ανεργία και στη μιζέρια...”
Με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω… τι έχει ο ιδιωτικός τομέας και ψοφάει;

Δημοφιλείς αναρτήσεις