Δεν υπάρχει 3η περίπτωση

“Το μεγαλύτερο κακό που γίνεται σήμερα, είναι πως μεγάλο ποσοστό του κοσμου έχει βγει εκτός συστήματος λόγο κρίσης. Ειτε χρωσταει στις τραπεζες, είτε στον ΟΑΕΕ, ειτε στη εφορία. Τι λύση έχει κάποιος αν δεν μπορεί να θεωρήσει βιβλία; Είτε θα πεθάνει από την πείνα στο παγκάκι, είτε θα δουλεύει παράνομα...”






“Σαν αποτέλεσμα είναι να μπαίνουν ακόμα περισσότεροι φόροι, για να αναπληρωθούν οι απώλειες από αυτούς που βγαίνουν εκτός. Συνεπώς το μεγαλύτερο βάρος θα λυγίσει ακόμα πιο πολλούς, οδηγώντας στην έξοδο απο το σύστημα όλο και περισσότερους.
Αν δεν σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος... όχι μόνο δεν προκειται να υπάρξει ανάπτυξη στον αιώνα τον άπαντα, αλλά ούτε καν σταθεροποίηση...
Με αυτά τα δεδομένα, το ότι κάποιοι πανηγυρίζουν για αυτήν την πολιτική επειδή οδήγησε στο πλεόνασμα, με ξεπερνάει.
Επίσης με ξεπερνάει όταν κάποιοι θεωρούν πως ο σκοπός του προγράμματος που ακολουθούμε, μέχρι το 2020 να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, είναι ρεαλιστικός και επιθυμητός ! Η δικαιολογία είναι πως έτσι κάνει ο σωστός οικογενειάρχης (Έλεος με την ηλιθιότητα πως το κράτος πρέπει να λειτουργεί το ίδιο με μια οικογένεια. Ανοίξτε κανα βιβλίο ρε γμτ, πριν κάνετε τους ειδικούς ! )
Τους παραπέμπω στην επίσημη έκθεση του ΔΝΤ, όπου αναφέρει 8 χρονια συνεχόμενου πλεονάσματος παρουσίασε η Αιγυπτος του Μουμπαρακ και η Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Απλά να θυμίσω πως στον 9ο χρόνο, τόσο πολύ ειχανε φτάσει στο αμην οι Ρουμανοι... που τον Τσαουσέσκου τον φαγανε... (όχι, αυτό δεν το λέει η έκθεση, μας το φυλάνε για έκπληξη)
Από την άλλη, ίσως να είμαι καθυστερημένος και δεν μπορώ να πιάσω τα υψηλά νοήματα...”


Δημοφιλείς αναρτήσεις